Bakbundet.

av Dragen  29. august, 2010 at 1:26 am (drager)

Det ble jeg i går.. føltes i alle fall slik.

Der sto jeg i prøverommet, med en skjorte sittende fast over mine flotte overarmer. På begge to. Og alle som har litt ekstra på kroppen vet hva jeg snakker om.

Du står der med det plagget du tror vil passe, du liker det, og selv om du kjenner at modellen er en smule for trang .,så drar du plagget opp over armene, over skuldrene og håper på at den bare skal skli på plass når du bare får den på på rett vis. Den gang ei, at jeg aldri lærer: når det føles trangt så ER det trangt, og vil IKKE bli romsligere.

Greit nok er det vanskelig å tvinge på seg ett slikt plagg, men å få det av…. himmel.. ikke en gang en tvangsjakke hadde vært mer effektiv… så sant du ikke er slangemenneske da. Da står du der, med sjorta halvveis ned over overarmene, og du får ikke vrengt deg verken hit eller dit, og ikke får du vrengt av deg skjorta heller, for du får ikke det rette grepet om plagget slik at du får løsna det skikkelig.

Svetten bryter ut, du forbanner de trange båsene du blir forvist til når du skal prøve klær, kaster ett blikk ut i butikken og ser at butikkdama står og kakler med en annen kunde og er slett ikke tilgjengelig for et “pst, jeg trenger hjelp”. Skjorta henger enda mer fast pga svetten. Til slutt tenker du at det får briste eller bære og du vrikker, vrir og vender på deg såpass at selv slangemennesket ville blitt misunnelig, og på mirakuløst vis så får du skjorta av deg.. og puster letta ut over at den er like hel.

Så gnir du dine såre overarmer som nå er røde og stygge i tillegg til at de er litt større enn moten tilsier, og så henger du klesplagget på hengeren, retter på egne klær (som passer) ser over håret og går ut i butikken med en mine som forteller at “nei, plagget var ikke som forventet, skal lete videre etter noe som er penere enn dette” .

Og neste gang man er i butikken og prøver klær, ja da er det samma greia om igjen: frivillig bakbundet og ikke ett gramm visere.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

6 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. BurnieBerit sier,

  29. august, 2010 at 1:37 am

  Hater å prøve klær. Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaater.
  *****************************************************************************************
  Hehe, ja kan være en utfordring det ja :D uten tvil! Men må til av og til ja.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Birgit_ sier,

  29. august, 2010 at 1:56 am

  Da har du sikkert prøvd å dra et plagg over hodet, og forsøkt å trekke det nedover bysten også? Og den kampen som da forestår, er det ikke alltid man greier å kjempe på egenhånd ;-)
  Kanskje man bør vurdere å gå èn størrelse opp? :-)
  *******************************************************************************************
  *knis*.. ja er like hjelpeløs da, om ikke mer siden synet også blir temmelig redusert ( om man da ikke prøver gjennomsiktige klær). Har en god byste så kjenner problematikken godt ja.. og ikke minst er det frustrerende når du skal prøve skjørt eller kjole og ikke får dradd plagget opp over hoftene/ stussen heller! Uff.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. adolph sier,

  29. august, 2010 at 2:50 am

  Og når vi forsøker å være fornuftige, og kjøpe fler eksemplarer av de klærne som er prøvd og passer, DA protesterer kvinnemennesket da!!
  *********************************************************************************************
  Om ALLE klærne da blir likedan så protesterer jeg litt, men jeg skal ikke snakke så høyt, kjøper flere av ett plagg som sitter pent på meg jeg også :O

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Esarmika sier,

  29. august, 2010 at 9:04 am

  Jeg er veldig på den der “kjøpe flere av plagget som passer”, bortsett fra at jeg aldri har råd til å shoppe mer enn et plagg av gangen og de da dermed aldri har det samme plagget neste gang jeg kommer :P
  *********************************************************************************************
  Hehe kjenner igjen den tanken der du, men jeg griper heller litt inn i pengeboka når jeg finner noe som passer pupper, rumpe, lår, overarmer og en heller smal midje i forhold til det andre… så da MÅ jeg bare dersom jeg finner noe som sitter som støpt.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Skogtrollet sier,

  29. august, 2010 at 10:18 am

  Auuu, kjenner til problemet ja! Det som er så pokker er at jeg tror noen av klesskjedene oppererer med egne størrelser, en størrelse 44 hos en butikk er passe mens hos en annen er den enten alt for stor eller så trenger en som du sier hjelp for å få det av igjen, irriterende! grem! he he he :)
  *********************************************************************************************
  Det tror jeg du har fullstendig rett i. Jeg har heldigvis vett nok (av og til) til å teste strechen i plagg som jeg ser kan bli i smaleste laget her og der.. men er ikke alltid den kunnskapen klarer å rope høyere enn overmotet :det går sikkert bra.. og så blir jeg stående der… fastlåst. Og jeg står heller og kaver og svetter i ett kvarter heller enn å gaule på ekspeditrusa.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Nymph sier,

  29. august, 2010 at 11:53 am

  Æsj, en slik situasjon er rett og slet HAT! Grunn nok til å handle på nettet…
  *********************************************************************************************
  Ja det er HAT! Men når jeg er så teit å stole på overmotet mitt, så kan jeg egentlig ha det så bra. Jeg handler mye på nett, men havner i slike situasjoner hjemme også da….og hva gjør man da når man har fått på tvangstrøya og ikke har noen å rope på?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00